Bye Suriname, Hola Ecuador!
Door: Malou
Blijf op de hoogte en volg Malou
19 Februari 2009 | Ecuador, Quito
Toen donderdag. Ik ben voor ieder kind een vriendschapsbandje gaan kopen, omdat ze die van mij altijd erg interessant vonden. (die heb ik samen met Floortje) Ook dus verteld dat ze het bandje niet mogen knippen, scheuren of eraan trekken, want dan komt je wens die je doet bij het omdoen niet uit. Ze waren er allemaal heel erg blij mee en ook een beetje trots. Toen afscheid nemen.. Ik kan het niet op papier zetten, maar laat ik het erop houden dat het verre van leuk was. Mijn kindjes kunnen al zo volwassen zijn, en op zo´n moment zeggen ze echt de juiste dingen tegen je. Ik heb een beetje van mijn hart daar gelaten en ben toen maar weg gegaan. Ik moest allen ook nog naar Lorain. Ze sliep toen ik binnenkwam. Ik ben er maar kort gebleven. Het ging op zich prima met haar, maar het was heel erg zwaar om van haar afscheid te moeten nemen. Ik ben daar best wel ziek van geweest en het viel me heel zwaar. Ook haar heb ik een bandje gegeven en we hebben nog 10 minuten elkaar omhelst.
´s Avonds zijn we met z´n allen uit eten geweest. Myrthe, Tom, Kris, Wim, Ben, Susanna, Nathalie, Brenda, Clifton, Danny, Fury en Gavin hebben het voor mij een hele mooie avond gemaakt. Daarna zijn we nog met z´n allen naar de Havana geweest. Eigenlijk niet heel slim, maar ik kon het niet laten. ´s Nachts om 5 uur kwam mijn bus, ik heb iedereen die ik gedag wilde zeggen nog even kunnen knuffelen en ben verder begonnen aan mijn reis.
De vlucht was zwaar, ik miste nog bijna mijn vliegtuig in Miami. Er werd een Miss Johanson omgeroepen, en daar reageerde ik eigenlijk niet echt op (zo klinkt mijn achternaam toch niet!) maar uiteindelijk was ik nog op tijd, wel als laatste maar toch.., in het vliegtuig en kon ik op weg. Miami is een lastig vliegveld, gelukkig zijn sommige Amerikanen erg aardig. "Can I help you sweetheart?"
Ik kwam vrijdagnacht om 23 uur aan op de ´aeropuerto´ op een hoogte van 2800 (!) meter. Die hoogte voel je meteen wel eventjes. Ik kwam in het studentenhuis aan, maar er was nog niemand. Dat weekend veeeeeeel geslapen en een rondje gelopen in de buurt. Gelukkig kwamen maandag Mahlet en Laetitia bij me wonen en inmiddels zijn daar nog Karin en Juan bijgekomen. Het is erg gezellig!
Sinds maandag had ik ook mijn eerste Spaanse les, ik krijg les van Martin, samen met nog 3 andere meisjes en op zich gaat het best goed. Martin is leuk en Spaans spreken met elkaar is nog leuker. We lopen af en toe in het nieuwe centrum van Quito (het oude gaan we morgen met school heen), we eten met z´n allen (is hier lekker en goedkoop!) en gaan met z´n allen een cocktailtje drinken. Vandaag zijn we met school naar Santa Clara, de Supermercado(markt) hier, geweest. We hebben heel veel fruit gegeten, rondgekeken bij de vlees,vis,bloemen-afdelingen. Echt een mooie ervaring.
Dit weekend gaan we zaterdag waarschijnlijk naar Cotopaxi, een berg waar we met de bus omhoog gaan en met de mountainbike naar beneden. Boven is het koud en het is zwaar, maar het lijkt me leuk. Dit weekend is het ook carnaval, dus dat wordt heel erg gezellig en nat. (ze gooien hier met water en eieren)
De hockeysticks zijn terecht gekomen bij Laetitia Vriesde die ze goed gaat gaat gebruiken om kinderen in Paramaribo te laten sporten.
Ik zal snel weer schrijven, dit was slechts een kleine update. Hoop dat iedereen een mooie valentijn heeft gehad (zo niet..an doe je iets niet goed, haha), en ik kijk uit naar jullie verhalen over Holanda.
Kus, Lou
19 Februari 2009 - 19:27
Melanie:
Lieve Lou,
Wat klinkt het toch geweldig!
En het lijkt me inderdaad heel erg zwaar om afscheid te moeten nemen. En ook vooral niet leuk.
Hier alles goed hoor, nu vakantie wat ik net al zei.. ;)
Ik mis je wel! En vooral op maandag en vrijdag; elke keer baal ik dat ik je niet op hoef te halen.. En als we colour purple gaan doen; elke keer; Damn.. Lou is er niet! Haha.
Verder ben ik best lonely zo in de vakantie, bijna iedereen is weg en we zijn steeds maar met ongeveer 5 mensen op dansen.. Handig met aan aankomende wedstrijd!
We hebben nml 1 maart wedstrijd; Dance Event. Maar deze keer niet meer in de Meerse maar op locatie ofzo.. Ik weet het ook niet precies!
Nou lieve Lou; ik ga even Wie is... de Mol? kijken!
Spreek je snel weer!
Mis je!
Dikke Kus vanuit Hollandia!
20 Februari 2009 - 07:25
Bianca:
lieve lou,we missen je nog steeds.
hopelijk geniet je enorm a1
liefs,bianca -
20 Februari 2009 - 09:07
Koen:
He malou!
Superleuk om te lezen wat j daar doet, lijkt me dankbaar werk.
Ik ben nu met je zusje aan het werk op mn vaders kantoor, ze had vanochtend wafels mee genomen. Die heb je daar niet denk ik zomaar. Was lekker!
Veel plezier daar
liefs koen (en jolijn) -
20 Februari 2009 - 11:13
Ellen&Niels :
Hey Miss Janssen ;), heerlijk om je verhalen bij te houden, je bent goed bezig zo te lezen! Hou je taai! XEllen -
20 Februari 2009 - 17:19
Ivonne:
Lieve Lou.Wat een prachtige verhalen weer!!Als ik dit alles lees krijg ik een traantje en wederom een beretrots gevoel.En al die leuke reacties!Van lieve Koen en van je nicht Ellen.Iedere keer weer een genot om te lezen.We spreken elkaar snel,hoop ik.Je zus is in brabant,carnavallen.Veel liefs,kus,love you,Mam. -
21 Februari 2009 - 14:55
Sandra De Nijs:
Hoi Malou!
Wat een mooie dingen maak je daar mee! Wat een ervaring!
Ik hoor ook de verhalen via je moeder! Zij is zo trots op je!!! Het straalt van haar gezicht als zij het over je heeft!!
Heel veel plezier nog!
Groetjes, Sandra (collega van je moeder) -
21 Februari 2009 - 22:22
Sabine:
Jeetje lou, wat krijg je toch weer veel voor elkaar. Die kinderen daar mogen blij zijn met iemand zoals jij! Ben heel erg trots op wat je daar doet! Ik kom net terug van een weekje wintersport.. heb het heerlijk gehad! We maken snel een skype date als dat daar lukt!
Dikke kus en zet Ecuador op zn kop! -
23 Februari 2009 - 09:13
Dick En Joke:
Hoi Malou,
Je doet het erg goed en we zijn heel trots op je. Dit is een tussenjaar om nooit te vergeten. Wij genieten met je mee!
Veel liefs van Dick en Joke -
23 Februari 2009 - 17:37
Oma Puck:
lieve malou.
via de telefoon heeft mama alles weer voorgelezen van al je belevenissen.ik wil toch weer zeggen dat ik trots ben op je.veel liefs en dikke kus oma puck.xx -
24 Februari 2009 - 20:16
Irma:
Hoi Malou,
We lezen met heel veel plezier mee over wat je allemaal meemaakt! Wat een geweldige ervaring voor je. Geniet ervan!
Veel liefs van Frank, Irma en Jimmie, en een knuffel van Olli -
01 Maart 2009 - 09:30
Anita :
Ola Malou,
De kinderen in Paramaribo hebben het maar getroffen met je, ze zullen je nooit meer vergeten. Wij zijn wel jaloers op je dat het zulk lekker weer is af en toe een regenbui is wat minder maar de temperatuur is goed. Wij zijn op wintersport geweest en daar was het 15 graden onder nul en heel veel verse sneeuw. In 1 dag is er wel 1.50 meter sneeuw gevallen. Dus nu we weer thuis zijn mag het voorjaar wel weer komen je hoort de vogeltjes weer fluiten en het blijft ook al langer licht s'avonds. Wij hopen dat je net zoveel zal genieten in Ecuador als in Paramaribo. En we kijken weer uit naar je volgende bericht want we vinden het met zijn allen hier elke keer weer feestje als we een bericht krijgen van je. Geniet ervan en veel liefs van Anita Willem Bart en Paula -
03 Maart 2009 - 23:24
Katrientje:
jEETJE lOU WAT EEN MOOIE BERICHTEN, IK BEN ONTROERD DOOR JE VERHALEN, FLOORTJE LIGT NU NOG TE SLAPEN, IS NOG STEEDS NIET OPGEKNAPT MAAR JE BEGRIJPT DAT IK BLIJ BEN DAT IK BIJ HAAR BEN. wE DOEN HELEMAAL NIETS, NIETS VOOR HAAR, ZE HEEFT ZELFS DIT BERICHT VAN JOU NOG NIET GELEZEN, IK GA HET HAAR METEEN VERTELLEN. cOTOPAXI HEBBEN WIJ OOK NOG GEDAAN, GAAF HE?! kIJK JE VERDER GOED UIT DAAR!!!!! MIJN TEGOED LOOPT AF, DAG LIEVERD, GENIET EN SCHRIF SNEL WEER, HELE DIKKE KUS, NATIIRLIJK OOK VAN fLOORTJE, KATRIENTJE X -
04 Maart 2009 - 00:52
Floortje:
Hee Lou! Nu heb ik het wel gelezen hoor, leuk van die bandjes!! Ik heb 'm natuurlijk ook nog om! Ik ga nu weer niks doen met mama! Gaat het spaans al goed? Muchos besos! XX -
13 Maart 2009 - 17:36
Tiss:
Lieverd!
Ook ik lees nog steeds je prachtige verhalen, en denk aan je! En hoor af en toe iets meer van diederik in de Keu! haha
Maar dat was over een iets mindere ervaring, ik hoop dat je inmiddels van de schrik bekomen bent en je niet laat weerhouden van de rest van je avontuur maar dat zal wel niet!
Hier alles goed, ik heb vorge week mijn verjaardag gevierd, zonder jou en zonder joss stom hoor!!:(
Nou geniet ze schat!
Dikke kus! -
13 Maart 2009 - 21:05
Ivonne:
lieve Lou,
Hoop dat je weer wat schrijft over alles wat je nog meemaakt.De tijd vliegt om.Nog 4 weken.Kijk uit naar je mooie verhalen en ik niet alleen.Doe je best!
Veel liefs,Mam.XXX -
15 Maart 2009 - 19:02
Oma Puck:
Lieve Malou.Je Mam was hier vandaag en deed mij de groeten en dikke kus van jou.Wat ben ik daar blij mee.Ik hoop dat je nog veel geniet van alles wat je nog gaat doen deze 4 wkn,maar ben blij en gerust als je weer terug bent.wees ajb voorzichtig.Dikke kus,Oma Puck. -
12 April 2009 - 23:14
Jose Tpia: